Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.
Strona główna Zdrowie, Medycyna Jakie są najpopularniejsze odmiany serów mozzarella

Jakie są najpopularniejsze odmiany serów mozzarella

autor Sunliss
22 wyświetlenia

Od wielu lat produkty włoskie oryginalne są ogromnie popularne w wielu krajach. Wynika to z paru aspektów. Po pierwsze produkowane są one jedynie z naturalnych składników najlepszej jakości. Receptury przekazywane są z pokolenia na pokolenie, przez co zawsze smakują one doskonale.

Szczególnie chętnie są wybierane sery, w tym obowiązkowa na każdej pizzie mozzarella włoska. Tradycyjna mozzarella wytwarzana jest z mleka pasących się na włoskich łąkach krów, ale są też gatunki, które robi się z mleka na przykład bawołów. Mozzarellę bardzo łatwo rozpoznać, ponieważ ma kształt niewielkiej kulki o kilkucentymetrowej średnicy. Taka kulka jest biała i ma miękką, dość delikatną strukturę. Tak samo delikatnie smakuje, przez co sprawdza się doskonale zarówno na pizzach, jak również w formie dodatku do kanapek albo sałatek. Ale warto się również przyjrzeć jej pozostałym, równie ciekawym odmianom.

Na przykład mozzarella burrata wygląda identycznie jak zwykła, lecz ma zawiera maślane, płynne wnętrze. Jest to efektem sposobu jej wytwarzania, na którym dodaje się też pewną ilość śmietany. I to właśnie dzięki śmietanie dostaje ona charakterystyczny smak, od jakiego pochodzi też jej nazwa. Jeśli ktoś zechce spróbować czegoś bardziej wyrazistego, to świetną opcją dla niego będzie mozzarella buffala. Ten gatunek sera jest wytwarzany z bawolego mleka, zawierającego w sobie znacznie więcej tłuszczu, co daje lekko kwaskowy posmak.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY
(Visited 10 times, 1 visits today)

To warto też przeczytać

Dodaj swój komentarz